DeJoMassage Almere
Praktijk voor massagetherapie Almere                                            

Nieuwspagina:

Afvallen met Water en Citroen???

Het is een tip die je op allerlei websites tegenkomt: begin je dag met (heet) water met een schijfje citroen en de kilo's vlliegen er af. Maar helpt water met citroen wel echt om af te vallen? 

Zo'n glaasje water met citroen zou je stofwisseling opstoken, het lichaam ontgiften en vet verbranden. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dat is het ook. 

Er is helaas geen enkel bewijs dat citroen(sap) vet afbreekt. Maar....water, al dan niet met citroen, kan je wel een beetje helpen om af te vallen. Namelijk, als je dit drinkt in plaats van calorierijke drankjes, zoals frisdrank of alcoholische drankjes. 

Een glaasje verfrissend water bevat om precies te zijn 0 calorieën en is dan ook het ideale slanke drankje. Met wat citroen er bij geef je het net wat meer smaak. Je kunt ook anders soorten fruit of kruiden aan je water toevoegen. Bovendien is het slim om eerste een glas water te nemen als je honger hebt en op je lijn wilt letten. Soms denk je dat je trek hebt, maar heb je in feite te weinig gedronken. 

Eerst wat drinken kan je ervan weerhouden om een ongezond tussendoortje te nemen. En dat scheelt je natuurlijk ook weer de nodige calorieën. Citroen is natuurlijk wel hartstikke zuur. Producten met een hoge zuurgraad, zoals frisdranken en citrusvruchten, lossen je tandglazuur op. Zo kan er tanderosie ontstaan. 

Drink je de hele dag citroenwater , dan is dat funest voor je gebid. WIe zuinig is op zijn tanden kiest daarom voor gewoon puur water uit de kraan, bronwater, thee, koffie of melk. Je voorkomt ook gebitsproblemen door zure drankjes met een rietje te drinken


Snoep verstandig, eet een appel!   

Masseren leren bij DeJoMassage

Je kunt ook bij DeJoMassage terecht voor een workshop masseren.

Dit is een goede manier om een volledige massage te kunnen geven! 

Klik voor meer informatie op onderstaande link:

Mededeling betreft beëindiging samenwerking met Vitalis GGZ

In maart dit jaar ben ik een samenwerking aangegaan met Vitalis GGZ. Cliënten van deze GGZ instelling  zouden massagebehandelingen kunnen krijgen als dagbesteding.

Via een link op mijn website kon men zich ook aanmelden om via deze instelling behandelingen te ontvangen.

Naar nu blijkt is Vitalis GGZ een malafide instelling. Ik heb nooit cliënten doorgestuurd gekregen. De organisatie heeft ten onrechte de naam Vitalis gebruikt en deze instelling is door de NZA aangeklaagd wegen valsheid in geschrifte De website van deze instelling is nu offline en contact is niet mogelijk.

Ik heb alle verwijzingen naar deze instelling van mijn website verwijderd, het is nooit mijn bedoeling geweest om klanten van DeJoMassage in aanraking te brengen met een ondeugdelijke instelling. Mijn oprechte excuses.

Ik had vertrouwen in deze organisatie en zij hebben mijn vertrouwen geschaad.

Deborah

De kracht van het combineren

Massagevorm kiezen 

Vele massagepraktijken bieden verschillende massages aan voor verschillende prijzen. Hierbij moet je van te voren kiezen welke massage je wilt. Dit is natuurlijk heel normaal maar is dat wel zo? 

Verschillende technieken 

Bij de intake laten mensen vaak weten wat ze willen. 

Zo kan het zijn dat iemand een ontspanningsmassage boekt maar dat bij de intake blijkt dat de klant veel last heeft van de schouders. Een ontspanningsmassage richt zich op de totale ontspanning van het lichaam en niet zo zeer op het los masseren van de schouders, een sportmassage kan in dat geval meer uitkomst bieden, echter houdt niet iedereen van alléén een sportmassage. 

Tijdens de massage kan het ook voorkomen dat de masseur merkt dat de rugspieren verkrampt zijn. Het gebruik van hete stenen kan dan extra ontspannend werken. Echter rekenen vele massagepraktijken extra kosten voor een hotstone massage. 

Combineren 

Vaak kan het dus goed zijn om bepaalde technieken of massagevormen te combineren, desgewenst kan er tijdens een ontspanningsmassage extra aandacht geschonken worden aan het los masseren van bijvoorbeeld de kuiten. Of kan er bij een ontspanningsmassage gebruik gemaakt worden van de kracht van warme stenen. 

De combinatie maakt een massage vaak compleet, zonder vast te zitten aan je eerste keuze. 

Massage op maat 

Door het combineren van verschillende massagetechnieken of massagevormen lever je een massage op maat. Deze massage spitst zich toe op het lichaam van de klant waarbij geluisterd wordt naar de wensen van de klant en de hulpvraag. Dit is de kracht van het combineren. 

Verschillen 

Vele massagepraktijken rekenen verschillende tarieven voor verschillende massagevormen. Zo betaal je bij veel massagepraktijken al snel vijf euro meer voor een hotstonemassage. Bij DeJoMassage betaal je voor de tijd. De soort massage maakt hierbij niet uit. 

De massage op maat is ontstaan in de praktijk. Voor mij is het erg belangrijk om goed te luisteren naar de klant en een zo compleet mogelijke massage aan te bieden. Deborah 

Interview door Masseurs Netwerk Nederland:

MNN op bezoek bij Massagepraktijk DeJo Massage

Iedereen heeft recht op een massage

Deze maand bestaat de massagepraktijk DeJo Massage van Deborah Brouwer al weer 5 jaar. Door haar vaste klanten werd ze verrast met veel, heel veel bloemen en persoonlijke berichtjes. Dit tekent de bijzondere persoonlijke betrokkenheid die kenmerkend is aan Deborah. Met hart en ziel zet zij zich in voor haar cliënten.

Deborah: “in deze wereld vol stress, burn-out en depressie, hebben mensen allemaal recht op een massage. Ik wil in een behandeling rust en ruimte creëren en neem ruim tijd voor mijn klanten. Is de afgesproken tijd eigenlijk voorbij, maar voel ik dat de klant nog meer nodig heeft, dan ga ik door, zonder dat de klant daar extra voor hoeft te betalen.”

DeJo Massage

Vroeger was Deborah activiteitenbegeleidster en werkte ze veel met oudere mensen. Ze zag het effect en het belang van massage. “Ik masseerde vaak bij hen de handen, omdat ze vaak heel stijve handen kregen en hun handen steeds minder open stonden. Hierdoor werd bijvoorbeeld het nagel knippen steeds moeilijker”. De interesse in massage is op deze manier bij Deborah gegroeid.
Daarom begon ze in 2010 met de opleiding sportmassage bij het gerenommeerde opleidingsinstituut ALOS Opleidingen. In 2011 behaalde ze het officiele ACE diploma en vestigde ze haar praktijk DeJo Massage.

Samen met haar man Johan voert zij de praktijk, waarbij Johan vooral zorg draagt voor de website, de nieuwsbrieven en de overige ondersteunende activiteiten. Deborah geeft de massages. Zij heeft diverse massage- en behandelmethoden in haar bagage, zoals Sportmassage, Hotstone massage, Holistische massage, Breuss massage en de Dorn methode.

Massage op maat

Deborah: “in het begin van mijn praktijk deed ik vooral veel sportmassage, een in verhouding diepere en zwaardere massage, meer gericht op delen van het lichaam. Nu stem ik mijn massagebehandelingen steeds meer af op de behoefte van de klant. Veel klanten komen voor een algehele lichaamsmassage, de holistische massage. Deze behandeling duurt 1½ uur en hierbij behandel ik het hele lichaam, ook de buik en het gezicht.
Tijdens deze massages merk ik dat klanten helemaal tot rust komen. Ze zitten veel minder in hun hoofd en komen als het ware “meer tot zichzelf”. Ik vertel dan vaak wat over energiebanen en dat men waardevol is zoals men is.

Mijn kracht is dat ik de klanten veel tijd geef. Ik geef ze wat ik voel dat ze nodig hebben en luister goed naar hun vragen en opmerkingen tijdens de massage. Ik hanteer voor al mijn massages dezelfde prijs. Zo kan ik een mooie combinatie toepassen die de klant op dat moment nodig heeft en weet de klant vooraf altijd precies wat het kost.

Voedselbank

3 Jaar geleden heeft Deborah contact gezocht met de voedselbank. De spaarzame vrije plekken in haar agenda, wilde ze graag reserveren voor mensen die een massage eigenlijk keihard nodig hebben maar het niet kunnen betalen. “De voedselbank reageerde heel positief op mijn idee”, aldus Deborah. “Ze hebben het initiatief omarmd. Het staat op hun website en er liggen flyers van mijn massagepraktijk op de locatie van de voedselbank. Sindsdien krijgen 4 klanten van de voedselbank iedere maand bij mij een gratis stoelmassage”.

Tenslotte

Masseurs Netwerk Nederland is onder de indruk van de gedrevenheid en de visie van Deborah. Met massage wil zij haar klanten iets geven wat zij waardevol vindt. Zij gunt iedereen de weldaad van een goede, professionele massagebehandeling.  Daarvoor volgt ze jaarlijks bijscholingen en blijft ze zo “een leven lang leren”. Deborah hanteert realistische tarieven op grond van een marktonderzoek in de buurt, neemt uitgebreid de tijd voor haar klanten en toont haar sociale gezicht met gratis stoelmassages voor klanten van de voedselbank.

Meer informatie en afspraken:
www.dejomassage.nl

 Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.

tent plaatsen.

Massages voor iedereen

 Het ontvangen van een heerlijke ontspannende massage is helaas niet voor iedereen weggelegd. 


Het is en blijft een luxe, hoewel de effecten van een massage in veel gevallen de lichamelijke en geestelijke gezondheid bevorderen.

De tarieven voor een massage liggen vaak hoog, je moet al snel denken aan een bedrag van 20 euro per 30 minuten, wanneer je echter naar een wellnes centrum gaat betaal je al snel het dubbele.

Ik probeer mijn tarieven zo laag mogelijk te houden, dit is voor mij mogelijk omdat ik puur voor mijn hobby masseer...

In deze tijd van crisis vind ik het toch ook belangrijk dat ook mensen die zich geen massage kunnen veroorloven toch een massage kunnen ontvangen.

Daarom werk ik dit jaar samen met de voedselbank en bied ik iedere maand 4 stoelmassages aan, klanten van het voedselloket betalen voor deze massage niets. 

Ik hoop veel klanten van het VLA op de massagestoel te begroeten.

DeJoMassage Spaarkaart

Iedere klant van DeJoMassage ontvangt een spaarkaart. Bij een massage van 60 minuten ontvangt u een stempel, bij iedere vijfde stempel heeft u recht op één ontspanningsmassage van 60 minuten, gratis! Download hier de voorwaarden. De kaart is één jaar geldig. Gratis massage alléén op vertoon van de volle spaarkaart.

Massageolie

 Ik maak gebruik van massageolie van het merk Rituals en Weleda. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de olieën van Weleda, dit omdat de visie van Weleda mij erg aanspreekt. Weleda maakt gebruik van eerlijke producten en natuurlijke ingrediënten.

Daarnaast maak ik mijn eigen massageolie met als

basisolie, Olijfolie met een toevoeging van etherische olie.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de informatiepagina van de betreffende merken.

Weleda

Rituals

Massage helpt ontstekingen in spieren tegen te gaan

Een korte massage van ongeveer tien minuten helpt ontstekingen in spieren tegen te gaan.Dit is niet alleen goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met een aandoening als artritis of dystrofie.Dat stellen onderzoekers van de Canadese McMaster University. Van massage was allang bekend dat het uitkomst biedt bij spierspanning en -pijn.

Dit onderzoek gaat een stapje verder: massage blijkt nu ook invloed te hebben op ontstekingsreacties in de spiercellen. Daarnaast stimuleert massage de spiercellen tot het aanmaken van meer mitochondria, dit zijn een soort energiecentrales van de cel.

Onderzoek

"Het nieuwe van deze studie zit hem vooral in het feit dat er nog nooit eerder naar het effect van massage in de spier is gekeken", legt onderzoeker Justin Crane uit. "We laten nu zien dat massage de ontstekingsreactie van de spiercel vermindert. Daarom is massage een goede manier om te herstellen van een blessure."

Voor het onderzoek moesten 11 mannen van halverwege de 20 net zo lang (minimaal 70 minuten) fietsen tot ze niet meer konden. Vervolgens werd een been gedurende tien minuten gemasseerd. Daarna bleek dat de hoeveelheid ontstekingen in de spiercellen beduidend minder was in het gemasseerde been.

Pijnstiller

Crane was verrast dat zo'n korte massage een dergelijk groot effect kon bewerkstelligen. Het lijkt er volgens hem zelfs op dat massage hetzelfde doet als bepaalde pijnstillers. De studie is een eerste stap in de richting van nieuwe therapieën voor allerlei spieraandoeningen.

E-mailen
Bellen
Map
Info